in ,

EntellektüelEntellektüel HavalıHavalı

Zürafa Anatomisi Nasıldır?

Zürafa Anatomisi Hakkında Bilgiler

İçindekiler

Tanım

Zürafa, maksimum 19 fit, yani 6 metre uzunluğunda olan bir canlıdır. Zürafaların uzun boyunları oldukça dikkat çekici bir özelliktir ve bu özellik, akıllara durgunluk vermektedir.

Evrim sırasında çoğu memeli canlı gibi zürafalarında iç sistemleri, yaşam tarzlarına uyacak şekilde tekrardan şekillendi ve zürafaların hem kalbi hem de boyunları aynı anda büyüdü. Zürafaların boyunları haricinde bacakları da oldukça uzundur. Zürafaların ön bacakları, arka bacaklarından daha uzundur ve bu durum zürafalara “eğimli” bir görünüm vermektedir.

Zürafaların Boyunları Nasıldır?

Zürafaların boyunları yaklaşık 5 fit, yani 1.5 metreden uzun olabilmektedir, fakat zürafalar da tıpkı insanlar gibi yaklaşık olarak 7 omur içermektedir. Bu omurlar son derece uzundur ve birbirlerinden esnek bir eklem yapısı ile ayrılmaktadırlar. Boyun tabanında, torasik omurlarında yukarı doğru çıkıntı yapan ve kambur bir görünüm veren kemikler bulunmaktadır. Bu kemikler, boynu dik tutan kasları desteklemektedir.

Zürafaların uzun boyunlarına karşılık olarak hareketlerini rahat bir şekilde yapabilmesi için kalpleri de oldukça büyüktür.

Zürafa Postları Nasıldır?

Zürafaların postları genel olarak kahverengi renkli olup, çokgen şekilli yamalardan oluşmaktadır. Zürafaların sahip oldukları bu postlar oldukça benzersizdir. Bu postlar, zürafaların ormanda kolayca kamufle olmasını ve düşmanlardan saklanmasını sağlamaktadır. Zürafaların göbekleri altında genel olarak desen yoktur.

Zürafaların postları hiçbir şekilde birbirine benzememekte, her zürafa özel olarak tasarlanmış postlara sahiptir.

Zürafaların Boynuzları Nasıldır?

Hem erkek hem de dişi zürafaların kafaları, kalıcı olarak deri ile kaplanmış ve bir tutam siyah saçla biten (bu saçlara ossicones adı verilir) bir çift boynuza sahiptir. Erkek zürafalar, birbirleriyle savaşmak için boynuzlarını kullanırlar. Erkek zürafaların boynuzları dişi zürafalardan daha büyüktür ve 25 santimetreye kadar uzayabilir.

Erkek zürafalar yaşlandıkça kafataslarında kalsiyum birikintileri oluşur ve boynuz benzeri yumrular gelişir. Aynı zamanda zürafaların sırtlarında küçük bir kambur bulunur.

Kaynak: https://animalcorner.org/giraffe-anatomy/

Görsel Kaynak: https://pixabay.com/tr/photos/z%C3%BCrafa-vah%C5%9Fi-hayvan-lekeler-2302442/

Editör: Doğa DEMİRBAŞ

Ne düşünüyorsunuz?

1 Point
+ Oy - Oy

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir