in , ,

Balıklarda Parazit Enfeksiyonu Nedir?

Balıklarda Neobenedinia: Tanım, Belirti ve Çeşitleri, Nedenleri ve Tedavi

İçindekiler

Tanım

Balıkların deri ve solungaçlarında hasara sebep olan pek çok parazit mevcuttur. Neobenedinia, tuzlu su balıklarında karşımıza çıkan bir parazit olarak tanımlanabilir. Bir kapsalid, balık parazitlerinin diğerlerinden fazlaca büyüktür bundan dolayı büyük zararlara yol açabilir.

Belirtiler ve Çeşitler

Parazitler, cilde ve solungaçlara verdikleri zararla balığın vücudunun tamamında yara, ülser ve küçük kanama bölgelerinin oluşmasına sebep olur. Solungaçlarının hasar alması durumunda enfekte olmuş balıklar, nefes almakta güçlük çeker. Deride oluşacak zararlar balıkların sekonder (ikincil) enfeksiyonlara karşı daha duyarlı kılacaktır.

Enfeksiyon erken teşhis edilmesi gerekir. Tedavi edilmediği taktirde parazitler, balıklarda ölümcül bir etki yaratabilir.

Nedenler

Parazitler, suya konulmuş olan ağlara ve farklı nesnelere yapışarak yapışkan yumurtalar bırakır. Parazit, sonrasında konakçılarını aramak amacıyla suda dolaşır. Kast edilen bu konakçı, elbette balıklardır.

Tedavi

Yetişkin parazitler çoğunlukla, Prazikuantel ile tedavi edilir. Kalan parazit yumurtaları, balığınıza yeniden bulaşabilme riski vardır. Veteriner Hekiminiz önleyici tedbir olarak, balığınızın yaşadığı bölgeyi dezenfekte etmenizi tavsiye edecektir.

Kaynak: https://www.petmd.com/fish/conditions/parasitic/c_fi_Saltwater_parasites

Görsel Kaynak: https://unsplash.com/photos/iLSKSuN3JCI

Editör: Elif Berfin KORGAN

Ne düşünüyorsunuz?

3 Points
+ Oy - Oy

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir