in ,

HavalıHavalı EntellektüelEntellektüel ÇılgıncaÇılgınca ÇalışkanÇalışkan ŞaşkınŞaşkın AğlamaklıAğlamaklı Sevgi DoluSevgi Dolu

Kanser Tedavisi

Kanser Tedavisi: Giriş, Genetik Mühendisliği ve Biyoteknoloji Uygulamaları

Giriş

Kanser tedavisi günümüzde, ameliyat (cerrahi operasyon), kemoterapi (ilaç) ve radyoterapi (radyasyon) gibi yöntemlerle yapılmaktadır. Son yıllarda bilim insanları, genetik mühendisliği ve biyoteknoloji uygulamaları üzerinde çalışıyorlar. Yapılan çalışmalarda, kanser tedavisi için gen tedavisi denenmiş ve önemli sonuçlar alınmıştır. Gen tedavisi yoluyla, bağışıklık sistemi hücrelerini anti-kanser hücrelere dönüştürmek için bir girişimde bulunulur. Özellikle kan kanseri, akciğer kanseri, prostat kanseri ve cilt kanseri gibi kanser türlerinin tedavisine yöneliktir.

Genetik Mühendisliği ve Biyoteknoloji Uygulamaları

Genetik Mühendisliği ve Biyoteknoloji Uygulamasının amacı, hastalara yönelik kanser tedavi ilaçları geliştirmektir. Bu nedenle, kullanılan ilaçlar sadece kanser hücrelerini etkileyecek ve sağlıklı hücrelere zarar vermelerini engelleyecektir.

Genetik Mühendisliği ve Biyoteknoloji Uygulamaları yoluyla elde edilen aşılar, artık belirli kanser türlerini tedavi etmek için kullanılmaktadır. Rahim ağzı kanseri oluşumunu engelleyen aşılar örnek olarak verilebilinir. Kök hücre yöntemi, Genetik Mühendisliği ve Biyoteknoloji Uygulamalarından biridir ve kanser tedavisinde de kullanılabilinir.

Kaynaklar:

  1. https://www.cancer.gov/about-cancer/treatment
  2. https://www.mayoclinic.org/tests-procedures/cancer-treatment/about/pac-20393344
  3. https://www.cancercenter.com/treatment-options
  4. https://www.cancer.org/treatment/treatments-and-side-effects.html

Görsel Kaynak: https://www.nextbigfuture.com/2019/06/how-close-are-we-to-curing-cancer.html

Editör: Elif Berfin KORGAN

Ne düşünüyorsunuz?

10 Points
+ Oy - Oy

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir